Φέτος τα οι γιορτινές μέρες θα μας βρούνε στο σπίτι μας. Τι πιο όμορφη ευκαιρία για να εξελίξουμε όλοι της μαγειρικές μας ικανότητες!
Σας έχουμε μία άκρως γιορτινή συνταγή με σολομό που θα λατρέψετε. Τραγανός ψητός σολομός με υπέροχη σάλτσα από: μέλι, πορτοκάλι, σκόρδο και σόγια sauce. Το απόλυτο πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.
Ο συνδυασμός του τρυφερού φιλέτου σολομού με την τραγανή σάλτσα από μέλι και πορτοκάλι θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ποιος να το πίστευε ότι ο σολομός με το μέλι και το πορτοκάλι θα ταιριάζουν τόσο πολύ. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά συγκλονιστικό.
Η συνταγή αυτή εγγυάται ένα τέλειο αποτέλεσμα με τραγανή κρούστα. Ο δε σολομός λιώνει στο στόμα.
Για τον σολομό:
Αρχικά θωρακίζουμε το φιλέτο μας σε πολύ καυτό τηγάνι.
Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό βουτύρου και λαδιού για να δημιουργήσετε αυτές τις γεύσεις βουτύρου χωρίς να σας αρπάξει. Βάλτε το σολομό από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά. Αναποδογυρίστε και ανακατέψτε ελαφρά για άλλα 2 λεπτά. Μέχρι να φτιάξετε το μία ωραία και τραγανή εξωτερική υφή.
Για την σάλτσα:
- Μετακινήστε το σολομό στο πλάι του τηγανιού και προσθέστε φρέσκο χυμό πορτοκάλι στο τηγάνι.
- Αφήστε το να εξατμιστεί (διαρκεί περίπου 1 λεπτό). Στη συνέχεια προσθέστε φρέσκο σκόρδο και αφήστε το για 30 δευτερόλεπτα. Ίσα ίσα να αρωματιστεί.
- Ρίχνουμε το μέλι και τη σως σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και έπειτα σιγοβράζουμε μέχρι να καταλήξει σε ένα ωραίο, μαστιχωτό σιρόπι. (Αυτό διαρκεί περίπου 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό). Προτιμήστε μέλι ερείκης ή κάστανόμελο, για ακόμη πιο δυνατό αποτέλεσμα.
- Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να μετακινήσετε προσεκτικά τον σολομό στη σάλτσα, χωρίς να διαλυθεί. Περιχύνουμε την σάλτσα μας στον σολομό.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρις μέχρις ότου φτάσει στο επιθυμητό για εσάς ψήσιμο. Αλάτι, πιπέρι και έτοιμο!
Extra tips για τον σολομό με μέλι και πορτοκάλι:
Για να αποκτήσετε αυτά τα καραμελωμένα και τραγανά άκρα, του σολομού σχάρας! Τα τελευταία 2 λεπτά μαγειρέματος εάν χρησιμοποιείτε τηγάνι, βάλτε το φαγητό στον φούρνο! Φροντίστε να έχετε προθερμάνει καλά πριν.
Αυτό είναι! Η συνταγή σολομού των ονείρων μας. Ξεχάστε το κοτόπουλο με πορτοκάλι όταν αναλαμβάνει ο σολομός! Και ως συνήθως, ψεκάστε αυτά τα φιλέτα σε αυτούς τους χυμούς σάλτσα. Καλές γιορτές σε όλους και καλή απόλαυση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο,
- 4 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα, (περίπου 170 γραμμάρια το καθένα)
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι, (περίπου 1/2 ένα πορτοκάλι)
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές σόγια sauce χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο ή πάστα
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1/2 ένα πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες για να διακόσμηση.
πηγή: https://cafedelites.com/crispy-honey-orange-glazed-salmon/