Προηγμένη Αισθητική Κοσμητολογία

Εργαστηριο εγκεκριμενο απο τον


Κέρδισε -2€ και ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για ΚΑΘΕ αγορά σου με Κάρτα!

Δωρεάν μεταφορικά & αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 20€!

Τηλέφωνα Παραγγελίας

2314028050 - 6934713410

Προστασία του δέρματος από τη μάσκα

Προστασία του δέρματος από τη μάσκα – maskne

Στην Ελλάδα, όπως και στα περισσότερα σημεία της Γης, τον τελευταίο καιρό πρέπει να φοράμε μάσκα σε όλους τους δημόσιους χώρους και όχι μόνο. Είναι το πλέον αναγκαίο αξεσουάρ στην καθημερινότητά μας, μιας και μας προστατεύει από τη ραγδαία μετάδοση του Covid-19.

Όσο περνάει ο καιρός, θα παρατηρήσετε ότι η περιοχή που καλύπτεται από τη μάσκα γίνεται όλο και πιο ευαίσθητη. Με τη συνεχή χρήση της αυτό θα γίνεται όλο και πιο σύνηθες. Κυρίως, όσοι έχουν ευαίσθητο ή λιπαρό δέρμα παρατηρούν επιφανειακά και μικρά σπυράκια ακμής. Κάποιοι άλλοι παρατηρούν μέχρι και εξάρσεις στη ροδόχρου ακμή τους.
Αυτή η ακμή από τη συχνή χρήση της μάσκας προστασίας είναι γνωστή πλέον με τον όρο “maskne”. Μας αφορά όλους και καλό είναι να γνωρίζουμε πώς να την αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και σωστά.

Πώς προκαλείται η maskne

Το δέρμα βρίσκεται σε κατάσταση ισορροπίας με το εξωτερικό περιβάλλον. Αλλαγές στην υγρασία του περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσουν ποικίλα θέματα στο δέρμα. Κυρίως σε άτομα που έχουν προδιάθεση να εμφανίσουν κάποιον ερεθισμό ή ακμή.

Η μάσκα προστασίας από τη διάδοση της πανδημίας COVID-19 κάνει το εξής. Παγιδεύει την υγρασία μέσα στον κλειστό χώρο που υπάρχει μεταξύ του προσώπου και του υφάσματος. Η υγρασία αυτή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ιδιαίτερα όταν γίνεται κακή χρήση της μάσκας και μολύνεται με μικρόβια. Ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες ή με την υπερβολική πίεση ή με την τριβή της μάσκας στο δέρμα. Οι πόροι των σμηγματογόνων αδένων φράσσονται. Το σμήγμα παγιδεύεται. Τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται κάτω από την επιδερμίδα και εμφανίζονται επιφανειακές ακνεϊκές βλάβες στο δέρμα. Κυρίως κατά μήκος του ιμάντα στήριξης της μάσκας, στο πηγούνι, τα μάγουλα. Ή την περιοχή επάνω από τη γέφυρα της μύτης.

Επιπλέον, στην αύξηση παραγωγής σμήγματος στο δέρμα σε συνδυασμό με την μάσκα και στην εμφάνιση της maskne, συντελεί το άγχος και η κατάθλιψη. Η αβεβαιότητα που επηρεάζει τα άτομα σε περιόδους καραντίνας και πανδημίας.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε μια μάσκα

Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζεται, οι μάσκες τείνουν να γίνουν βασικό αξεσουάρ υγείας. Η επιλογή της κατάλληλης μάσκας είναι πρωταρχικός παράγοντας για την αποτροπή οποιουδήποτε ερεθισμού στο δέρμα. Να αποφεύγετε να φοράτε μάσκες από πολυεστέρα και γενικά από συνθετικό υλικό. Τα χημικά στοιχεία που μπορεί να περιέχουν οι ίνες τους  ερεθίζουν το δέρμα και δεν το αφήνουν να αναπνέει. Να προτιμάτε μάσκες κατασκευασμένες από φυσικές ίνες. Το βαμβάκι ή φυσικό μετάξι είναι πιο φιλικό προς το δέρμα. Επίσης, να κοιτάτε να εφαρμόζουν σωστά στο πρόσωπο, χωρίς να σας σφίγγουν.

Πώς να διαχειρίζεστε την χρήση μιας μάσκας

Προτού φορέσετε την μάσκα, θα πρέπει να έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας με σαπούνι. Επίσης να έχετε καθαρίσει το πρόσωπό σας με ειδικό καθαριστικό δέρματος, που σας έχει προτείνει ο δερματολόγος. Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό των ρουθουνιών και του στόματος. Η μάσκα πρέπει να είναι πάντα καθαρή και αν χρησιμοποιείτε μάσκα μιας χρήσεως να την αλλάζετε μετά από κάθε εφαρμογή.

Ενώ φοράτε την μάσκα μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να την τραβήξετε για να πάρετε λίγο καθαρό αέρα. Προτιμότερο είναι να μην το κάνετε μέχρι να βρεθείτε σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπως στο αυτοκίνητο ή το σπίτι σας. Εάν βρεθείτε σε ανοιχτό χώρο και μόνοι σας, προτού βγάλετε τη μάσκα φροντίστε να καθαρίσετε ή να απολυμάνετε τα  χέρια σας. Στη συνέχεια, πετάξτε τη μάσκα αν είναι μιας χρήσεως. Αν είναι πολλαπλών χρήσεων τοποθετήστε τη μέσα σε πλαστικό σακουλάκι, ώστε να την ξαναφορέσετε όταν είναι απαραίτητο.

Τι πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την maskne (ακμή από την μάσκα προστασίας).

Γενικά, να προσέχετε πολύ την υγιεινή του δέρματός σας και να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας. Ούτε να απλώνετε προϊόντα ομορφιάς και φροντίδας, χωρίς να έχετε πλύνει καλά τα χέρια σας. Επειδή μπορεί να φοράτε τη μάσκα αρκετή ώρα, καλό είναι να μην βάζετε συνεχώς μακιγιάζ, ώστε να μην φράζουν οι πόροι του δέρματος. Μία κρέμα προσώπου με προστασία από τη ρύπανση είναι η ιδανική ασπίδα. Η κρέμα προστασίας από το περιβάλλον δημιουργεί έναν προστατευτικό ιστό πάνω από το δέρμα και το απομακρύνει από ερεθισμούς. Εάν παρατηρείτε επιφανειακά σπυράκια ή ερυθρότητα και κνησμό, επισκεφθείτε τον δερματολόγο μας για πρόσθετες συμβουλές και σωστή αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της maskne με ειδική θεραπεία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την προστασία του δέρματος από την ρύπανση!

Πηγή: Dr. Τζερμιάς Χριστόφορος

Back to top

The ultimate make-up shop page brings you everything you need

0
    0
    ΚΑΛΑΘΙ
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή