Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα!

Η «βασίλισσα» του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού. Η βασιλόπιτα είναι το απαραίτητο πιάτο της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα. Η λεγόμενη «πολίτικη» ή «σμυρναίικη» Βασιλόπιτα , φτιάχνεται κυρίως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και την Πόλη. Ένα έθιμο που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους και γεμίζει κάθε σπίτι με ζεστασιά και…τύχη! Ακολουθεί μία εύκολη και γρήγορα συνταγή για χειροποίητη βασιλόπιτα, που σίγουρα θα κλέβει την καρδιά όλων και υπόσχεται να μην μείνει ούτε ψίχουλο μέχρι την επόμενη μέρα!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή για τσουρέκι,
- 100 γρ. Φρέσκο βούτυρο αγελάδας,
- 50 γρ. γάλα φρέσκο,
- 125 γρ. ζάχαρη,
- 50 γρ. Χλιαρό νερό,
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά,
- 3 μεσαία αυγά,
- 1/2 πορτοκάλι, ξύσμα,
- 4κς άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.
- 1 φλουρί! (συνήθως ένα κέρμα τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο)